Vanille-vijgen mix & yoghurt

Josie Lee heeft zojuist een watertandend recept in blogland geslingerd; vanille vijgen – kersen mix met pistachenoten en Griekse yoghurt.
Heerlijk als ontbijt (met cruesli), toetje, tussendoor.. of natuurlijk allemaal, yummmm!

 

- foto courtesy Josie Lee –  

Vanille vijgen – kersen mix met Griekse yoghurt & pistachenoten
voor 4 personen / bereiding 35 min - koeltijd 3 uur

Ingrediënten
1 eetlepel honing
200 ml water
300 gram gedroogde vijgen (in stukjes gesneden)
1 vanille stokje (zakje vanille suiker mag ook)
100 gram gedroogde kersen

1 grote pot Griekse yoghurt
25 gram pitachenoten

Bereidingswijze
1) Gebruik een steelpannetje; kook het water, en los de honing hier in op.
Voeg de vanille toe (schraap het merg eruit en voeg zowel het stokje als merg toe)
Voeg ook de vijgen toe, en laat het 15 minuten op laag vuur inkoken (met deksel op de pan)

2) Voeg de kersen toe, en laat deze nog eens 15 minuten mee pruttelen.
Je kunt eventueel wat water toevoegen indien het mengsel te dik wordt (naar jouw smaak)

3) Laat het mengsel iets afkoelen, giet het in een kom en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
Schep de vijgen mix laag om laag met Griekse yoghurt en garneer met pistachenoten, eet smakelijk!